SALVAT Pastissers
SALVAT Pastissers  

Tenim mes de 100 anys, des de 1914 

 

Va ser fundada al 1914 per en Josep Salvadó i Savé, provenia de Barcelona, essent el seu primer ofici el de paleta i també músic. Es casà amb Maria Vidal Rigat i tingueren dos fill, L'Enric i en Juli, el primer es dedicà a l'obrador i en Juli a la botiga. En Juli es casà amb Maria Plana Font, filla de pastissers, i d'aquesta unió nasqueren tres fills, la Mª Teresa, la Marta i l'Enric.

L'Enric, avui l'avi, començà a treballar al costat de l'oncle, seguint mes tard el seu aprenentatge a Barcelona, fins que es casà amb la Maria Isern Cortés de Camprodon a la jove edat de 20 anys.

Arribaren tres fills, en Juli, en Jordi i la Núria.

En Juli des de jove començà a treballar a l'obrador, ampliant la seva formació en altres llocs i a l'Escola Professional de Pastisseria de Barcelona, descobrint de seguida unes excel·lents aptituds i amor per l'ofici.

La seva formació ha estat constant, amb cursets i fires tant a Espanya com a França, sent un innovador en el nostra ofici, actualment ha empres la investigació i elaboració de productes per vegans, i amb el pa artesà de llarga fermentació.

Jubilat l'avi Enric, en Juli es avui el cap d'obrador i propietari de la pastisseria, convertint-se en la quarta generació, que junt amb la seva esposa la Lluïsa, donen vida a Can Salvat.

 

Curiosament el nom de Salvat, ve de quan el besavi Josep treballava de paleta, sofrí  una caiguda des de un teulat, sense fer-se cap malt malgrat l'aparositat del accident i allò li comportà que des de les hores l'anomenessin Salvat.

Tot i que la casa es digués de diverses formes, la veu popular sempre li mantingué el nom de Can Salvat, nom que ve donat per la caiguda de l'avi Josep, des de un teulat, tot fent de paleta, i al no fer-se res quedà batejat amb el nom de Salvat,  per això decidirem deixar aquest nom com a comercial i així avui es Pastisseria Salvat.

 

LA FAMILIA . Fundadors - Josep Salvadó i Maria Rigat

2ª Generació . Juli Salvadó i Maria Plana

3ª Generació . Enric Salvadó i Maria Isern

4º i actual generació . Juli Salvadó i LLuïsa Gallego

Els avis materns, En Daniel i la Caterina, també pastisser a can Marti Font del carrer Major, on feien els borregos fullats, els carquinyolis i les galetes "El Indio"

El padrí Enric i la tia Maria,  primer mestre de l'Enric